Srebrna misa vlč. Roberta Šretera

Jubilarnu dvadeset i petu obljetnicu svećeništva još znanu i kao srebrna misa, šestinski župnik vlč. Robert Šreter proslavio je 20. listopada u župnoj crkvi Sv. Mirka u Šestinama, okružen župljanima i brojnim gostima.

Misno slavlje vlč. Šreter predvodio je u zajedništvu s dvadesetak svećenika, među kojima su bila i trojica iz njegove generacije ređenika 1994. godine, ali i bivši i sadašnji župnici župa u kojima je služio. Uime čitave zajednice pozdravio ga je domaći sin fra Mate Bašić.

Uz mnogobrojne goste bili su prisutni i domaći predstavnici DVD-a Šestine, LD ”Fazan” Šestine, Udruge za očuvanje Šestina, HSPD-a Sljeme. Misnom slavlju prisustvovali su i predstavnici lokalne vlasti : predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme g. Krešimir Kompesak, predsjednik Mjesnog odbora Šestine g. Jure Tomičić i saborski zastupnik dr. Ivan Ćelić.

srebrna misa Robert Šreter

Uz brojne poklone koje je primio treba istaknuti Misnicu sa šestinskim motivima koju su mu uručili predstavnici župe. Po primitiku istu je vlč. Robert i odjenuo te nastavio služiti misno slavlje u njoj.

misnica sa šestinskim motivima

Vlč. Šreter je, zahvaljujući svima koji su ga doveli do ovoga trenutka, poručio: „Lijepo je biti svećenik i ponosan sam i zahvalan Bogu zbog toga poziva. Ali pitanje je koliko bi imalo smisla svećeništvo da se nema kome biti svećenik. Zato je svećenik uvijek s vama i za vas, isto kao što ste i vi sa svećenikom i za njega. Zato smo i sada okupljeni u zahvalnosti, ne samo za mojih 25 godina, nego i za sve ono što svatko od vas nosi u srcu“.

Životni put

U homiliji je bivši sesvetski župnik Josip Vnučec ocrtao slavljenikov životni i svećenički put. Naime, vlč. Šreter rođen je 1968. u Brčkom, ali je s nepune dvije godine s roditeljima preselio u Zabok.

Tadašnji župnik Ivan Vnučec ga je svojim primjerom ohrabrio za odlazak u sjemenište na zagrebačkoj Šalati. Diplomirao je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu, a đakonski praktikum proveo je u Sisku. Služio je kao kapelan u župi Svih svetih u Sesvetama, kada ga je kardinal Franjo Kuharić poslao na postdiplomski studij dogmatske teologije u Rim.

Vrativši se odmah nakon magisterija, bila mu je povjerena služba povjerenika Zagrebačke nadbiskupije za mlade, potom i ravnatelja Hrvatskoga katoličkog radija. Bio je i župnik župe Uznesenja BDM u Stenjevcu, potom ravnatelj Kršćanske sadašnjosti, a od 2013. godine župnik je u župi sv. Mirka u Šestinama gdje je sada i održana srebrna misa.

Galeriju slika srebrne mise vlč. Roberta Šretera pogledajte u nastavku:

Sve prisutne nakon završene svete mise vlč. Robert Šreter pozvao je na nastavak druženja uz prigodni domjenak popraćen glazbom u prostorije DVD-a Šestine.

error: Sadržaj je možda zaštićen!