Sadnja stabala trešnje u Šestinama

Jučer se odvijala akcija sadnje stabala trešnje na području Šestina i bliže okolice. Točnije mladice trešnji posađene su na prostoru dvorišta OŠ Šestine, DV Različak, kod Doma zdravlja te nasuprot objekta mjesnog odbora Šestine i gradske četvrti Podsljeme. Također, jedna od mikrolokacija je na području MO Medvedgrad kod dvorca Pongratz u Mikulićima.

U sklopu projekta “Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici” u kojem je jedan od partnera i Grad Zagreb osigurana su sredstva za ovu akciju. Aktivnost sadnje stabala trešanja uključili su i u Nacionalnu kampanju “Zasadi stablo, ne budi panj!” te su se kampanji priključile i srednje škole sa područja grada Zagreba i Udruga Mobbing.

Kako bi akcija bila odobrena i imala sve suglasnosti, akciji se priključila i OŠ Šestine, MO Šestine, GČ Podsljeme, Šestinček i HSPD “Sljeme” Šestine.

Akcija je krenula u 10.00h kod igrališta OŠ Šestine nakon uvodnog govora gđe. Angele Petrušić (nositeljice projekta) koja je pozvala ostale partnere da se obrate sa par riječi. Ostali govornici bili su:

  • gdin. Krešimir Kompesak – predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme
  • gđa. Jadranka Apostolovski – predstavnica Udruga Mobbing
  • gdin. Branko Bokunić – Šestinček i HSPD “Sljeme” Šestine
  • gdin. Ljubomir Špiljar – ravnatelj OŠ Šestine
  • gdin. Jure Tomičić – predsjednik Mjesnog odbora Šestine

Predsjednik Mjesnog odbora Šestine Jure Tomičić simbolično je zasadio prvu mladicu stabla trešnje te su uz pomoć djelatnika Zrinjevca zasađena i preostala stabla.

Svjesni smo sve veće urbanizacije našega grada stoga ću uvijek podržati ovakvu hvale vrijednu akciju.- Jure Tomičić

Kako smo doznali prve plodove moguće je očekivati već iduće godine što će sigurno predstavljati veliku radost za namlađe nam generacije, a kasnije osim što će predivno izgledati možda bude i za pekmez 🙂

Svjesni smo da ovom projektnom aktivnošću pridonosimo svi zajedno podizanju ekološke svijesti, potvrđivanju društvene i ekološkeodgovornosti te u uređenju četvrti i podizanju kvalitete života naših sugrađana dodali su nositelji projekta.

error: Sadržaj je možda zaštićen!