Radovi u ulici Podrebernica

Ovaj tjedan započeli su radovi u ulici Podrebernica te se provode velikim intezitetom. Nakon što je sa početkom škole nastao prometni kaos u ulici Podrebernica prvenstveno što u OŠ Šestine sada privremeno pohađaju školu učenici od 1. do 4. razreda OŠ KŠ Gjalski te brojni roditelji nisu ni upoznati sa prometnim problemom koji se povlači godinama.

Do riješavanja imonsko-pravnih koji spriječavaju izvedbu već gotovog projekta jedina opcija je privremeno prometno riješenje kroz dvorište škole.

Prometna problematika

Zašto to odavno nije riješeno te što se poduzelo po tome pitanju potražili smo u MO Šestine. Predsjednik MO Šestine Jure Tomičić pojasnio nam je kako problem postoji već 20 godina te kako na njegovom riješavanju zadnjih nekoliko godina intenzivno rade Vijeće mjesnog odbora i Vijeće gradske četvrti. Projekt za prometno riješenje je gotov odavno, ali trenutno je već duže vrijeme na sudu zbog imovinsko-pravnih odnosa. Do riješavanja istog jedina mogućnost bila je privremeno riješenje kroz dvorište škole kako bi se riješio prometni kolaps. U projektu obuhvaćen je kompletan prilaz do škole i oko nje. Predviđen je u tri faze od kojih bi u prvoj fazi bilo proširenje mosta u ulici Kalabarevo vrelo, proširenje ulice u cijelosti koliko je moguće kao i obilazna cesta iza škole koja kreće od parkinga pored DV Različak.

error: Sadržaj je možda zaštićen!