Otrivena je Šestinska pralja

Napokon smo dočekali trenutak kada smo mogli nazočiti otkrivanju skulpture Šestinske pralje. Stoljetna kultura gdje su ne samo Šestinčanke nego i ostale žene Prigorja prale veš za ‘gospodu’ iz grada konačno ima i svoju zahvalu za ta djela.

Skulptura nije podignuta nekom poznatom velikanu, poznatoj osobi, nego kao simbol za sve one ‘male’ žene koje su svojom mukom na potoku zarađivale za obitelj, te tim više ima i veću vrijednost kojom se želi simbolizirati zajedništvo i vrijednost i poštovanje svake osobe ma što ona radila.

Otkrivanju skulpture nazočili su predstavnici DVD-a Šestine, Lovačke udruge Fazan, Udruge za očuvanje Šestina na čelu s predsjednikom Danijelom Jaguštom, učenicima, učenicama i profesorima OŠ Šestine s ravnateljem Ljubomirom Špiljarem, vijećnicima mjesnog odbora Šestine s predsjednikom Jurom Tomičićem, vijećnicima gradske četvrti s predsjednikom Krešimirom Kompesakom, gradonačelnikom Milanom Bandićem te saborskim zastupnikom HDZ-a iz Šestina dr. Ivanom Ćelićem.

Članovi Udruge za očuvanje Šestina i HSPD-a Sljeme bili su zaduženi za glazbeni program kojeg su uveličali prigodnim šestinskim pjesmama.

Župnik vlč. Robert Šreter nakon prigodnog govora održao je molitvu te blagoslovio skulpturu kao i sve nazočne. Potom su se okupljeni uputili u župnu crkvu na Svetu Misu, nakon koje je, u organizaciji Udruge za očuvanje Šestina uslijedio prigodni domjenak.

Skulptura je rad akademskog kipara Vida Vučaka.


error: Sadržaj je možda zaštićen!