Odvoz mješanog komunalnog otpada u Podsljemenu jednom tjedno

Podsljeme je ušlo u pilot projekt smanjenja odvoza mješanog komunalnog otpada na jednom u tjednu te će to biti četvrtak kako stoji u objavi Čistoće.

Od ponedjeljka 24. listopada područje odvoza miješanog komunalnog otpada jednom tjedno širi se na novih 30 000 lokacija. Radi se o obiteljskim kućama, a građani će obavijest o popisu ulica i danima odvoza dobiti putem letka od djelatnika Čistoće. Sve ulice i dane odvoza u ovoj izmjeni možete vidjeti u nastavku.

Popis ulica i dani odvoza.

Rezultat je to povećanoga odvajanja otpada uslijed uvođenja novoga modela prikupljanja miješanoga komunalnog otpada. Name, većim odvajanjem se smanjuje količina miješanoga komunalnog otpada, zbog čega postaje moguće smanjiti učestalost njegovoga odvoza. Prije svega to vrijedi za građane koji žive u obiteljskim kućama i imaju spremnike za otpad na vlastitim površinama.

Resursi koji će se osloboditi ovim načinom odvoza miješanoga komunalnog otpada koristit će se za plastiku i papir, čiji odvoz će se postupno povećati po gradskim četvrtima. Tako će se odvoz komunalnog otpada (plastika i papir) povećati s jednom u dva tjedna na jednom tjedno.

error: Sadržaj je možda zaštićen!