Odvodnja u ulici Sudiščak i Šušnjevec

Odvodnja u ulici Sudiščak i Šušnjevec odavna je veliki problem za mještane. Stanari spomenutih ulica osuđeni su koristiti preljevne fekalne jame jer se uvjeti za odvodnju još nisu ispunili. Uslijed jakih oborina i sličnog dolazi do izlijevanja samih jama na ulicu i dvorišta.

Problem odvodnje traje već preko 20 godina

Problem odvodnje tek se krenuo riješavati prije 2 godine sa priključenjem istočnog dijela ulice koji za to imao uvijete (visina pada). Priključeni su na odvodne kanale u smjeru Gračana dok su za drugi dio ulice koji ima oblik lijevka potrebni kompleksniji radovi. Kod samog priključenja prvog dijela ulice morali su se sanirati 2 klizišta i napraviti poduporni zidovi. Cijelom etapom izmještale su se plinovodne cijevi da bi se tek onda krenulo sa postavljanjem odvodnih cijevi. Drugi dio ulice sada ima obećavajući projekt kako nam prenosi predsjednik Mjesnog odbora Šestine Jure Tomičić te se očekuje lokacijska dozvola do kraja godine. Nakon toga sam početak radova biti će ubrzo. Također navodi odličnu suradnju sa Gradskom četvrti Podsljeme i predsjednikom Krešimirom Kompesakom. Svi dopisi pravovremeno su proslijeđeni nadležnim službama u svrhu riješavanja ovoga problema.

Brojni izvori i podzemne vode

Na očigled jednostavno i izgledno riješenje odvodnje ulica Sudiščak i Šušnjevec u stvari je bilo prepuno komplikacija. Ruta putem ulice Sudiščak do sabirnog šahta u ulici Gračanski ribnjak nema premca, no ipak nije tako. Geotermalnih ispitivanja tla same rute pokazala su kompleksnost situacije. Zbog površine vodenog područja u kojem se nemogu izvoditi nikakvi radovi mijenjao se projekt kako bih se izbjeglo to područje. Imovinskopravni odnosi drugi su par rukava no i to se izbjeglo novim projektom.

Pregled nacrta projekta odvodnje

Emisija na radio Sljemenu

O samom problemu odvodnje u ulici Sudiščak i Šušnjevec govorilo se i u emisiji Moj firtl na radio Sljemenu. Snimku možete poslušati u nastavku.

error: Sadržaj je možda zaštićen!