Nastavak radova na kružnom raskrižju

Nakon blagdanske pauze i potpisa potrebnih ugovora slijedi nastavak radova na kružnom raskrižju u Šestinama. Od utorka 25.01.2022. u primjeni je nova prometna regulacija na dijelu ulice Šestinski vijenac kojoj je predviđeno trajanje do subote 29.01.2022. u terminu od 09.00h – 16.00h.

Kako saznajemo od predsjednika Mjesnog odbora Šestine Jure Tomičića potrebno će biti zatvarati dijelove ceste naizmjeničnim semaforima zbog polaganja elektroinstalacija vezanih uz sami projekt rotora Šestine poput javne rasvjete itd. Nakon toga elektra ima još planskih minimalno 2 tjedna radova što je planirano. Naravno to ovisi ako dozvole vremenske prilike zbog potreba isključivanja električne energije tijekom nužnih prespajanja.

Očekuju su povremeni zastoji i kolone u prometu pa molimo sugrađane za strpljenje i razumijenvanje.

rotor šestine

Dinamika radova

Nastavak radova na kružnom raskrižju odvija se na nekoliko mjesta simultano.

U ovoj fazi vodovod i odvodnja završavaju svoje radove priključenja i preostaju im završna spajanja u ulici Šestinski prilaz. Planski bi trebali biti gotovi do početka veljače. Moguće je kratko produljenje radova uslijed temperature u minusu.

Kako je već rečeno elektra započinje svoje radove od utorka i planski je da će njihovi radovi trajati minimalno 3 tjedna no i to uvelike ovisi o vremenu te kako je većini jasno ne mogu isključiti električnu energiju ako je vani minus jer većina sustava grijanja upravo radi na električnu energiju.

Usporedno s navedenim radovim i glavni izvođač STRABAG sa kooperantima nastavlja sa radom na projektu. Spajanje prometnica i priprema za asfaltiranje je idući korak, a kad se uspostavi promet po novim prometnicama moći će se završiti i preostali dio projekta koji je predviđen poput parkinga pojašnjava Tomičić.

Na pitanje kada možemo očekivati završetak radova rekao je kako je sada okvirni plan 1. svibnja no postoji velika vjerojatnost kako će to ipak biti 1. lipnja.

error: Sadržaj je možda zaštićen!