Mobilna prijevara sa pozivnih brojeva +371 i +375

Pošto smo i sami vidjeli jutros tipkajući po mobitelu u vrijeme poziva, te na njegovo trajanje od jedne sekunde sa pozivnim +371 (Latvija), posumnjali smo na da je mobilna prijevara. Ne nalazeći članak u domaćim medijima pregledali smo nekoliko onih koji se bave Cyber Securityem. Vrlo brzo došli smo do odgovora na koji smo i posumnjali. Kako prenosi Hoax Slayer radi se o prijevari koja vas navodi da uzvratite poziv ili pošaljete SMS i tako vam se naplati 15$30$. No to nije sve jer je glavna skripta ta da iskopira vašu kompletnu kontakt listu za što je potrebno oko 3 sekunde. No to naravno ovisi i o količini kontakata koje nakon toga te arhivira i na njih upućuje poziv.
Pozivni brojevi kako navode uz +371 (Latvija) i oni sa +375 (Bjelorusija) predznakom. Opće poznato je da takvog načina prijevare ima sve više, te je svijest oko toga povećana. Nije na odmet ustvrditi gradivo i podijeliti sa prijateljima informaciju. Očito je isto tako meni poznata osoba nasjela na ovu prijevaru te podijelila moj kontakt.
Konkretno broj sa kojeg je upućen poziv prema meni je +371 28 021 095. Ako očekujete pozive iz konkretnih zemalja provjerite prije sa kojeg će vas broja zvati kako se nebi desila mobilna prijevara.

error: Sadržaj je možda zaštićen!