Kružno raskrižje Šestine

Od ponedjeljka kreću radovi i počinje rušenje župnog ureda kao prve faze radova za kružno raskrižje Šestine.

Od sutra počinje prva faza radova u kojoj je obuhvaćeno prekopavanje odvodnog kanala te rušenje župnog dvora.

Radovi će se odvijati kroz 3 faze te je predviđeno trajanje do rujna. U prvoj fazi ruši se župni dvor te će se promet uredno odvijati prometnicama kao i do sada. Početno prekopavanje kolnika zbog potrebe odvodnje primarni je zahvat no biti će postavljeni semafori u ulici Šestinski prilaz govori nam predsjednik Mjesnog odbora Jure Tomičić.

Nakon toga očekuje nas 2 faza gdje će dio prometa bit preusmjeren na novu prometnicu koja će se nalaziti na mjestu današnjeg župnog dvora, dok će u trećoj biti pokriveni ostali radovi na prometnici.

Župni ured privremeno je premješten u kontejner pored crkve, a njegovo radno vrijeme kao i novi telefon možete pogledati ovdje.

Dugo smo čekali i uz brojne napore i prijepore napokon i dočekali izvedbu prijekopotrebnog prometnog riješenja kružno raskrižje Šestine. Jedan od glavnih razloga je kako bi se spriječile gužve u prometu navedenih prometnica. Postupak ralizacije samog projekta nije bio nimalo jednostavan te projekt kasni minimalno 2 godine, ali smo ga dočekali. Imali smo veliku pomoć i angažman župnika Roberta Šretera, predsjednika GČ Podsljeme Krešimira Kompesaka, pokojnog gradonačelnika Milana Bandića te svakako da ne zaboravim i tadašnjeg člana gradske skupštine koji je više puta vršio pritiske za prometno riješenje u Šestinama još od 2017. godine što je vidljivo u zapisnicima dr. Ivan Ćelić-a pojašnjava nam Tomičić koji nam je ustupio fotografije.

error: Sadržaj je možda zaštićen!