Gibanicijada i Dan Mjesnog odbora Šestine

Dan Mjesnog odbora Šestine je ovu nedjelju 02.06. te se tom prigodom u suradnji sa Udrugom za očuvanje Šestina i Gradskom četvrti Podsljeme organizira ‘Gibanicijada’ (probavanje i ‘natjecanje’ najboljih gibanica našega kraja).

Iz povijesti

Osnivanje samostalne općine Šestine dogodilo se 1. svibnja 1893. te 1952. na tom su prostoru formirane periferne općine: Gračani, Markuševec i Šestine. Tri godine kasnije područja tih općina pripojena su općinama užega gradskog područja. Tako naselja Šestine, Šestinski Kraljevec, Dedići, Gornji Mlinovi, Kraljičin Zdenac i Sljeme-vrh pripadaju Općini Gornji grad.
Nakon ponovnog formiranja općina, 1974., područje Podsljemena podijeljeno je između općina Centar, Medveščak i Maksimir.

Na području koje je pripadalo Centru djelovale su mjesne zajednice Šestine i Mlinovi. Na podsljemenskom dijelu Općine Medveščak postojala je Mjesna zajednica Gračani. Općini Maksimir, pak, pripadale su podsljemenske mjesne zajednice Markuševec i Vidovec. Spomenute općine djelovale su do kraja 1990., a mjesne zajednice do početka 1994.
U veljači 2009. na području Gradske četvrti Podsljeme osnovano je pet mjesnih odbora (Šestine, Mlinovi, Gračani, Markuševec i Vidovec).

Gibanicijada

Službeni početak samog događaja za Dan Mjesnog odbora Šestine je u 10:00h na parkiralištu kod Mjesnog odbora (Pošte) – Šestinski trg 10 te se predviđa prigodni program uz tamburaše, gibanicu i kapljicu (besplatno) do 15:00h.

dan mjesnog odbora
error: Sadržaj je možda zaštićen!