DVD Šestine krasi mural posvećen herojima i stradalima u potresu

Garažna vrata DVD-a Šestine krasi mural posvećen herojima i stradalima u potresu, a nastao je prema fotografiji Davora Kovačevića – fotoreportera Novog lista.

Prošle godine 22. ožujka u 6 sati i 24 minute Zagreb i šire zagrebačko područje pogodio je potres magnitude 5,5. Pamti se kako je grunulo, pamti se kako se bezglavo pohitalo van iz kuće, pamte se susjedi i radio Sljeme što se sluša u automobilu. Pamte se one pahulje snijega koje su počele padati i pandemija COVID-19 virusa.

Prva intervencija

Na nosilima je gospođa Marija, teško bolesna i nepokretna, i uz nju njezin nećak. Izvukli su je s petog kata zgrade bez lifta. Šestorica su sudjelovala u toj akciji, petorica su na slici, dok je druga ekipa bila na drugoj lokaciji i zadatku.

Petorica na slici naši su dečki, prijatelji, poznanici i sugrađani.

Na slici su s lijeva na desno: Matija Novosel, Frano Ožbolt, Domagoj Zoričić, Matija Ivančević (zap.) i Goran Švegel.

Mural je nastao po uzoru na dobrovoljna vatrogasna društva u Njemačkoj , SAD-u itd., a ideju zapovjedniku prenio je Goran Švegel i ostalo je povijest.

Vrata su oslikali momci iz kolektiva Grafiti na gradele i Dostava zvuka. Znaju se vatrogasci s njima jer im osiguravaju koncerte.

Da event oslikavanja bude popraćeniji ekipa iz DVD-a Šestine jučer je napravila ‘vježbu’ i osigurala najmlađima ZIP LINE kroz park koji su djeca s oduševljenjem isprobala.

error: Sadržaj je možda zaštićen!